Gruppledarutbildning 14/10-2024 i Skurup

ABC är utvecklat av Stockholm stad i samarbete med kommuner, stadsdelar och Karolinska Institutet. www.allabarnicentrum.se

Alla barn i centrum
Gruppledarutbildning i Skurup

Vi genomför utbildning för dig som vill bli gruppledare och hålla i föräldragrupper i ABC (Alla Barn i Centrum). Utbildningen genomförs digitalt vilket innebär att du kan delta oavsett var i landet du arbetar. Utbildningen ger dig både teori och praktiska övningar för att du ska känna dig trygg att genomföra ABC-Föräldrautbildning.

Introduktion: 30/8-2024, kl.9-12, digitalt via Zoom

Utbildningsdagar: 2024: 14/10, 4/11, 18/11, 2/12. Alla dagar kl. 9-16.

Sista anmälningsdag: 25/8-2024

För mer information om innehåll, planering och anmälan kontakta oss på tomas@kovra.se.

Anmälan är bindande. Vi fakturerar efter påbörjad utbildning även om deltagare avbryter utbildningen. Vid avanmälan fram till 1 månad före kursstart sker ingen debitering. Vid avanmälan därefter fram till kursstart debiteras halva kursavgiften. Därefter debiteras full kursavgift.

Utbildningen omfattar en termin med fyra heldagar och en introduktionsföreläsning samt rekrytering av föräldrar. Parallellt med utbildningen genomförs en föräldragrupp. 

Under utbildningen lär du dig principerna i ABC-metoden, får kännedom om inlärningsteori samt beteendeanalys och hur föräldrar kan förbättra relationen med sina barn.

Handledningens tyngdpunkt är praktiska övningar och träning av gruppledarfärdigheter. I utbildningen ingår egenstudier, inlämningsuppgifter samt filmning av dig själv som gruppledare.

 • Du arbetar med barn eller föräldrar/familjer med barn 3-12 år
 • Du leder parallellt grupp tillsammans med gruppledarkollega (ni går utbildningen ihop eller tillsammans med en tidigare utbildad grupp-ledare i ABC)

Tidsåtgång för utbildning, handledning och genomförande av föräldragrupp är sammantaget ca.75h under utbildningstiden. Då ingår rekrytering, att leda föräldragrupp med för- och efterarbete samt egenstudier. OBS! Viktigt att deltagare får utrymme för utbildning, egenstudier, förberedelser och genomförande av föräldragrupper.

 • 1 tillfälle x 3 h introduktion / rekrytering
 • 4 tillfällen x 3 h teori
 • 4 tillfällen x 3 h handledning
 • Stöd och vägledning i arbetet med att implementera, rekrytera och genomföra föräldrautbildning
 • Gruppledarmanual
 • Tillgång till digital portal och digitalt material
 • Uppdateringar av material efter certifiering

Certifiering av gruppledare kräver:

 1. Full närvaro
 2. Genomförd föräldragrupp
 3. Uppvisning av film
 4. Godkänd hemuppgift

Pris: 10.000 kr per deltagare, exklusive moms. Minst 6 deltagare per kurs.

Varje organisation eller kommun svarar själv för en årlig kommunavgift på 2500 kr för att få tillgång till portalen ipykologi.se som drivs av Karolinska Institutet. Ni ansvarar själva för kostnaden för föräldramaterial.