Aktuella
aktiviteter

anmäl dig till VÅRA aktiviteter

Våra ABC- och Kometutbildningar kräver att du arbetar med barn eller föräldrar och håller föräldragrupp parallellt med utbildningen. Du anmäler dig till våra aktuella aktiviteter genom att fylla i anmälningsformuläret för den utbildning eller föreläsning du är intresserad av. Anmälan är bindande men avanmälan fram till 1 månad före kursstart debiteras ej. 

Alla barn i centrum Föräldrastödsutbildning

ABC är utvecklat av Stockholm stad i samarbete med kommuner, stadsdelar och Karolinska Institutet. www.allabarnicentrum.se

Alla barn i centrum
Digital föräldrastödsutbildning
hösten 2021

Under utbildningen lär du dig principerna i ABC-metoden, får kännedom om inlärningsteori samt beteendeanalys och hur föräldrar kan förbättra relationen med sina barn.

Introduktion: Mån 20/9 kl 9-12 digitalt med 2 timmars föreläsning och 1 timme för frågor.

Datum: Mån 11/10, mån 25/10, mån 8/11, mån 22/11 samt  mån17/1 2022 . Alla träffar sker digitalt 09.00-16.00. 

Anmälan är bindande. Vi fakturerar efter påbörjad utbildning även om deltagare avbryter utbildningen. Vid avanmälan fram till 1 månad före kursstart sker ingen debitering. Vid avanmälan därefter fram till kursstart debiteras halva kursavgiften. Därefter debiteras full kursavgi

Utbildningen omfattar en termin med fem heldagar och en introduktionsföreläsning samt rekrytering av föräldrar. Parallellt med utbildningen genomförs en föräldragrupp. 

Under utbildningen lär du dig principerna i ABC-metoden, får kännedom om inlärningsteori samt beteendeanalys och hur föräldrar kan förbättra relationen med sina barn.

Handledningens tyngdpunkt är praktiska övningar och träning av gruppledarfärdigheter. I utbildningen ingår egenstudier, inlämningsuppgifter samt filmning av dig själv som gruppledare.

 • Du arbetar med barn eller föräldrar/familjer med barn 3-12 år
 • Du leder parallellt grupp tillsammans med gruppledarkollega (ni går utbildningen ihop eller tillsammans med en tidigare utbildad grupp-ledare i ABC)

Tidsåtgång för utbildning, handledning och genomförande av föräldragrupp är sammantaget ca.75h under utbildningstiden. Då ingår rekrytering, att leda föräldragrupp med för- och efterarbete samt egenstudier. OBS! Viktigt att deltagare får utrymme för utbildning, egenstudier, förberedelser och genomförande av föräldragrupper.

 • 1 tillfälle x 2h introduktion / rekrytering
 • 5 tillfällen x 4 h teori
 • 5 tillfällen x 4 h handledning
 • Stöd och vägledning i arbetet med att implementera, rekrytera och genomföra föräldrautbildning
 • Gruppledarmanual
 • Tillgång till digital portal samt allt material
 • Uppdateringar av material efter certifiering

Certifiering av gruppledare kräver:

 1. Full närvaro
 2. Genomförd föräldragrupp
 3. Uppvisning av film
 4. Godkänd hemuppgift

Pris: 9.500 kr per deltagare, exklusive moms. Minst 6 deltagare per kurs.

Varje organisation eller kommun svarar själv för en årlig kommunavgift på 2000 kr för att få tillgång till portalen ipykologi.se som drivs av Karolinska Institutet.